Produkty fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan znowu wróciły na polskie stoły. Do kapusty i…
Tematyka żywnościowa

Dlaczego warto pić sok z kiszonych warzyw?
Od wieków w słowiańskiej tradycyjnej kuchni wykorzystuje się kiszone warzywa. W ostatnich latach jednakże notorycznie wspomina…

Barszcz czerwony – danie obiadowe na co dzień
Błędnie jest myśleć, iż barszcz czerwony to danie jedynie na święta, którą jemy najczęściej w czasie…

Popularne polskie zupy na zakwasie – barszcz biały i żurek
Obecnie coraz rzadziej spożywamy dwuposiłkowe obiady. Z powodu chronicznego braku czasu, co wywołuje pragnienie natychmiastowego najedzenia…

Źródło witamin i minerałów – kilka informacji o kiszonej kapuście
Wyjątkowy smak białej kapusty kwaszonej jest integralną częścią środkowoeuropejskiej kuchni. Jest ona komponentem wielu potraw i…

Chrupkie i zdrowe przekąski – o popularnych domowych kiszonkach
Kiszonki warzywne są tak silnie zakorzenione w polskiej kuchni, że uważamy, iż jest to wyłącznie słowiański…

Warsztaty kulinarne – ich różnorodność może Cię zaskoczyć!
Udział w kursie kulinarnym to znakomita droga do zdobycia przydatnych umiejętności – poznanie właściwych praktyk produkcyjnych…

Lavazza A Modo Mio – czy można kupić zamienniki tych kapsułek?
Marek przetwarzających kawę jest niezliczona ilość, niemniej jednak Lavazza nieustannie pozostaje w czołówce tych najpopularniejszych. Nieliczne…